De kracht achter The Power Run

De man achter The Power Run en het ontstaan van The Power Run.

Mijn naam is Frans van den Berg, ik ben 59 jaar en getrouwd met Henrita , samen met onze vier hondjes wonen we in het mooie Wijchen, een dorp vlak onder de rook van Nijmegen.

Sinds mijn achtste heb ik reuma. Dat maakt dat ik precies weet wat gezondheid is en hoe kostbaar die is. Ondanks 50 jaar reuma hecht ik eraan mensen te helpen die tot veel minder in staat zijn dan ik, en bovendien ook vaak de dupe zijn van alle bezuinigingen.

Gedreven

The Power is de bijnaam van Phil Taylor, die ik de beste darter vind, hij is door niemand te evenaren. Ik volg hem al tientallen jaren en heb hem twee keer ontmoet. Ik ben helemaal in de ban van Phil Taylor. Dat komt door zijn gedrevenheid en uithoudingsvermogen. Hij blijft vechten in goede en minder goede tijden. Velen hebben hem al eens bekritiseerd, maar toch komt hij steeds terug. Inmiddels speelt hij geen grote toernooien meer.
Ik heb een tatoeage van The Power op mijn arm staan.
The Power’s gedrevenheid en vechtlust zitten diep in mijn bloed (en geest) en dat geeft mij heel veel kracht.

Hobby

Op mijn 50ste ben ik als hobby op zoek gegaan naar een trike. Al snel vond ik er voor een aantrekkelijke prijs een in de buurt van Utrecht. Daar aangekomen vertelden de verkopers dat de trike bijna alleen gebruikt wordt voor een jaarlijkse toertocht van de Motorrun voor gehandicapten. Daarom was de trike voor de veiligheid aangepast met een speciale beugel.

Nadat ik de trike gekocht had, heeft hij aardig wat uurtjes in de garage van mijn broer Rien gestaan.
Zonder zijn hulp en gesleutel was ik niet zo ver gekomen. Inmiddels heb ik in de loop der jaren al heel wat kilometers gereden in verschillende plaatsen meegereden met trike en zijspantoertochten,
speciaal voor mensen met een handicap. 
Wat is er nu leuker om je hobby te delen met vele andere motorrijders, en daar ook nog eens veel mensen een onvergetelijke dag mee te bezorgen.

En toen kwam het besluit

Mijn besluit om ook zo’n tocht in Wijchen te organiseren was op de Biketrikedag in 2015 in Son en Breugel. Organisator Loet van Eijndhoven ontmoette ik al eerder bij een tocht in Vught. Daar nodigde hij mij uit voor de Biketrikedag in Son en Breugel.

Kippenvel momentje?

Bekijk het onderstaande filmpje en geniet van alle blije gezichten. Op de eerste beelden ziet u Loet met zijn zoon Jasper het spits afbijten. Al die blije gezichten, daar krijg je toch kippenvel van.